Author Topic: Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?  (Read 20 times)

seouzmani

  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 626
    • View Profile
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?
« on: April 27, 2024, 10:14:31 PM »
Kayseri Mantısı Nasıl Yapılır?

Kayseri mantısı küçük hamur parçalarının içerisine kıyma konularak yapılır. Bu kıyma etine Kayseriler mantı eti olarak hitap ederler. İnce ince kıyılan soğanın üzerine tuz ve kırmızı biber eklenerek iyice karıştırılarak hazırlanır. Yumruk büyüklüğünde hamur topağı ince bir şekilde açılır ve küçük hamur parçaları elde edilecek şekilde kesilir. Bu hamur parçalarını içerisine hazırlanan mantı eti konularak kapatılır.

Mantının Yanında Ne Yenir?

Özel olarak açılan hamurun küçük parçalar halinde kesilmesi ile içine kıyama konularak hazırlanan mantı pek çok kişinin beğenisini kazanıyor. Her yörede farklı olarak hazırlanan mantı özelliklede Kayseri’de oldukça meşhurdur. Mantının yanında mercimek çorbası, brokoli salatası, fırında patates, gavurdağı salatı gibi pek çok şey tüketilebilir. Kayseri mantısı için dilerseniz Kayserionline.com sitesini ziyaret ederek lezzetli ürünlerini deneyebilirsiniz.

Bütçe Dostu Kayseri Mantısı

Her bütçeye uygun olan Kayseri mantısı için dilerseniz eğer Mantı kilosu kaç tl ile iletişime geçer uygun fiyatlardan faydalanabilirsiniz.